Vargvänner polisanmälda för hotelser

Klimatet mellan vargvänner och de som vill ha laglig rätt att försvara sina djur hårdnar. Nyligen polisanmäldes två kvinnor i Rättvik för olaga hot.

Inge Brorsson, Furudal, var i förra veckan i Rättvik och samlade in namnunderskrifer för att få laglig rätt att försvara tamdjur.
– Aldrig tidigare har jag mött ett sådant hat. Två ”damer” dök upp. De råskällde högljutt och till och med hotade mig.
– Kvinnornas ofredande och hotfulla beteende fick mig att göra en polisanmälan om olaga hot och ofredande, berättar Brorsson, till Borlänge Tidning.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser