Vargvalpar ska provflyttas mellan djurparker

Vargvalpar från djurparker kan eventuellt komma att börja sättas ut i lyor under nästa år, detta för att minska problemen med inaveln i vargstammen. En fråga är dock om tiken och de andra ungarna kommer att acceptera de vargvalpar som sätts ut.

För att försöka få svar på denna fråga så ska ett försök med provflyttningar av vargvalpar mellan djurparker göras i slutet av maj. 

Mats Amundin, vargexpert på svenska djurparksföreningen, säger till Sydsvenskan att det skett liknande utsättningar och omflyttningar i USA och där fungerade det bra.

Lyorna ska kameraövervakas för att man ska kunna se hur vargvalparna tas emot. 
Det här rapporterar Sydsvenskan.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser