Vargvalpar bekräftade i Glamsenreviret

Uppsala (JJ) Nu vet Länsstyrelsen med säkerhet att föryngring ägt rum i Glamsenreviret. Valpar har fångats på rörlig bild.

Under julhelgen har minst fyra vargar fastnat på Länsstyrelsens kamera. Även en kortare spårning den 5 januari bekräftar att det förra våren skett en föryngring, det vill säga att de vargar som tidigare bekräftats i Glamsenreviret har fått valpar.

Länsstyrelsen fortsätter nu att spåra i området för att reda ut hur många individer det rör sig om och för att samla in DNA för analys, skriver myndigheten på sin hemsida.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser