Vargstammen medger jakt

Örebro (JJ) I Örebro finns nu så pass mycket varg att licensjakt kan medges. Detta säger Magnus Eklund, miljöchef på länsstyrelsen i länet

Enligt ett nytt förslag från viltförvaltningsdelegationen i Örebro län bör det förekomma två till tre vargföryngringar per år i Örebro län. I dagsläget finns det tolv revir i länet och omkring 55 stationerära vargar Förra året föddes valpar i tio revir.

–  Förslaget öppnar för vargjakt framöver. Det kan gälla några vargkullar varje år, säger Magnus Eklund, miljöchef på länsstyrelsen till Nerikes Allehanda

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser