Vargstammen fördubblad i Dals Ed

Länsstyrelsens inventering visar att vargstammen fördubblats i området runt Dals Ed i Dalsland och Halden i Norge på ett år.

Vargstammen har fördubblats på bara ett år visar en inventering av länsstyrelsen i Västra Götaland, uppger TV 4 Väst.Över tio vargar har nu konstaterats i området. 
Trots en snöfattig vinter har Jimmy Karlsson, som spårar lo och varg för länsstyrelsen, haft mer att göra än under tidigare år.
– Reviret har fördubblats och har tidigare som mest bestått av fem vargar, säger Jimmy Karlsson.
Nu kan det även vara så att det gemensamma reviret i skogarna kring Dals Ed och Halden kan vara på väg att delas. Anledningen är att en alfahanne vandrat in från Värmland.
Två revir med var sin dräktig hona skulle betyda att vargen ökar i antal ännu snabbare.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser