Vargspillning väster om Gnesta

Gnesta(JJ) Det var vargspillning som hittades väster om Gnesta den 18 augusti, det visar den DNA-analys som länsstyrelsen låtit göra.

Spillningen kommer från en ung varghane som är född i Sandsjöreviret i Värmland. 
Flera misstänkta vargobservationer har gjorts kring länsgränsen under sommaren.
Det är meddelar länsstyrelsen i Södermanlands län på sin hemsida.

Den vargspillning som hittades fanns någon kilometer från platsen där åtta får dödades den 17 augusti. Besiktningen som gjordes tydde på att det handlade om en lodjursattack, men det stora antalet döda djur kan tyda på en vargattack.
– Fyndet väcker frågan om det trots allt var varg som orsakade det angreppet, säger Per Folkesson, på länsstyrelsen, i en kommentar på länsstyrelsens hemsida. 

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser