Vargspårare polisanmälde skottlossning

En av länsstyrelsens vargspårare anser sig ha utsatts för olaga hot sedan det antal män avlossat fyra skott i mörkret sedan de passerat hans bil.

Händelsen inträffade nyligen utanför Orsa i Våmådalens vargrevir. Vargspåraren har tidigare fått däcken på sin bil sönderskurna.- Det är anmärkningsvärt och upprörande att våra anställda ska hotas och provoceras på det här sättet både i tjänst och på fritiden, säger rovdjursansvariga Lena Berg på länsstyrelsen.Enligt henne har länsstyrelsens vargspårare fått däcken på sina bilar sönderskurna vid tre olika tillfällen. Hotfull skottlossning har också en anställd utsatts för i Bingsjö för ett par år sedan.- Länsstyrelsen polisanmäler numera alla former av hot och provokation mot anställda. På bara ett par år närmar det sig ett 10-tal anmälningar, av vilka de flesta rör olika former av hot mot länets vargspårare.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser