Vargskytt slipper åtal

Åtorp (JJ) Tjänstemannen från länsstyrelsen som förra hösten sköt en varg i en fåghage i Åstorp slipper åtal.

Personal från länsstyrelsen hade kallats till Lämås utanför Åtorp för att titta på en skabbangripen varg som varit synlig vid flera tillfällen.
När personalen var på plats visade det sig att vargen fanns inne i en fårhage och att den inte lämnade området trots att man sköt skrämskott.
Tjänstemannen på länsstyrelsen ansåg att det var den skabbangripna vargen och beslutade att skjuta den.
Polisen tillkallades och förundersökningen lämnades till åklagarmyndigheten i Karlstad. Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen och att inte väcka åtal mot vargskytten eftersom det saknas anledning att misstänka att vargen sköts i brottsligt syfte.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser