Vargskrämd häst fick avlivas

En häst i Arbrå, Hälsingland fick avlivas efter att ha blivit skrämd av vargar. Det rapporterar Hela Hälsingland.

”Två eller flera vargar” skrämde fyra hästar på en gård utanför Arbrå, Hälsingland så de flydde över stängslet i panik.

Linnea Lahenkorva hade två hästar i hagen och kastade sig i bilen när hon fick höra om händelsen. Om hästarna tog sig till riksväg 83 kunde de bli påkörda.
– När vi kom dit låg en häst med brutet bakben och de andra hästarna var lösa. De var svettiga, panikslagna och helt hysteriska. De hade sprungit i riktning mot riksvägen så de var tur att de inte hann ut på vägen, berättar Mayleen Lahenkorva för Hela Hälsingland.

Ägaren till det skadade stoet kontaktades och beslutade att avliva det 20-åriga stoet.
– Det är fruktansvärt. De har haft hästen sedan hon var ett föl. så de är jätteledsna, säger Mayleen Lahenkorva till Hela Hälsingland.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser