Vargrädda nekas skolskjuts

Finnerödja (JJ) En barnfamilj i Finnerödja tänker gå till kammarrätten för att kräva skolskjuts fram till dörren. Anledningen är att man fruktar orädda vargar som stryker runt husen.

Familjens barn har 400 meter till busshållplatsen och enligt föräldrarna finns det ett antal oskygga vargar i området.Enligt skolskjutsreglementet är det föräldrarna som har ansvaret för barnen fram till hållplatsen och eftersom det enligt Laxå kommun inte finns något belägg för att vargar ska vara farliga har föräldraranas krav avvisats. Ett överklagande till länsrätten gav samma besked.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser