Vargobservation utanför Hedemora

Hedemora(JJ) När Oskar och Lovisa väntade på skolbussen dök plötsligt en varg upp. De hade sin mamma med sig när vargen kom fram cirka 50 meter bort. Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

Observationen gjordes någon kilometer utanför Hedemora, under torsdag morgon. Familjen har två kaniner på gården och de var osynliga på torsdag eftermiddag.

– Det har gått rykten om att en katt har blivit tagen av varg nu i veckan, så jag hoppas att kaninerna har gömt sig någonstans. Det är klart att det är obehagligt med vargen så nära inpå. Man vill inte att barnen ska vara ute ensamma, säger mamman till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser