Varg i centrala Kalmar?

Kalmar (JJ) En varg har setts springa omkring inne i centrala Kalmar nu på förmiddagen. Länsstyrelsen uppmanar folk att hålla sig lugna.

Att vargar dyker upp i tättbebyggda områden är inte ovanligt. Det vittnar alla rapporter från Dalarna, Gävleborg och Värmland om. Men i bland dyker också vargar upp längre söder ut och då blir det som regel mer uppmärksammat.

I dag kan man på Länsstyrelsen i Kalmar läns hemsida läsa att en varg ska observerats inne i Kalmar. Vilthandläggare Hélen Wåhlstrand säger i pressmeddelandet att allmänheten inte behöver vara rädda för att gå ut. Om man mot förmodan skulle möta vargen ska skrika och vifta med armarna.

 

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser