Annons
Varglarm på byskola - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 månader sedan varg
Vargar uppges ha varit synliga nära skolan i Huddunge och på tisdagen ledde det till restriktioner för hur eleverna fick röra sig. Arkivbild: Gettyimages
Varglarm på byskola

Eleverna på en byskola i Uppsala län förmanades på tisdagen att inte lämna asfalten på skolgården. Anledning: Vargobs. Länsstyrelsens personal är på väg till skolan för att dokumentera läget.

Jaktjournalen har talat med en person som har ett barn som går på skolan i Huddunge i Heby kommun.

– Det ligger inom Siggeforareviret, där man filmade elva vargar strax före jul. På måndagskvällen var det fem-sex vargar vid bygdegården och sedan syntes två vargar vid fotbollsplanen, som ligger typ 40 meter från skolans dörr, berättar föräldern, som blev uppringd av sitt barn på tisdagsförmiddagen.

– Nu får de inte gå ut, berättar föräldern.

Skolan har ett 50-tal elever i årskurserna ett till sex. Jaktjournalen har inte lyckats nå skolans rektor, men på skolan berättar en anställd:

– Det har sagts att det synts varg här. Det skulle komma personal från länsstyrelsen och spåra. Under tiden har vi sagt att barnen inte får lämna asfalten på skolgården, berättar den anställde.

Länsstyrelsen på väg

Jonas Bergman, chef på naturvårdsenheten vid länsstyrelsen i Uppsala, har inga närmare uppgifter om läget.

– Jag har fått information från fältpersonal, att de är på väg till Huddunge efter en rapport om varg. Men jag har inte fått någon återkoppling från dem, berättar Jonas Bergman.

Föräldern som Jaktjournalen talat med är bekymrad.

– Jag tillåter inte att mitt barn går ensam till skolan. Därför får jag ta ledigt från jobbet för att skjutsa, säger föräldern.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!