Vargkriget upprör moderaterna

Gårdagens dokumentärfilm "Vargkriget" på SVT har rört upp känslor. Moderaternas talesman i rovdjursfrågor, Bengt-Anders Johansson, menar att programmet är ännu ett skäl till att kriminalisera förberedelser till jaktbrott.

I helgen sände Sveriges Television dokumentärfilmen ”Vargkriget” som visar hur ett nätverk systematiskt bedriver illegal jakt på varg. Bengt-Anders Johansson ansåg att filmen var upprörande och han kallar nätverkets aktiviteter för ”illegalt vargdödande”.

Han anser att man i dokumentären inte sysslar med jakt eller att individerna är jägare utan att det uteslutande handlar om grova brottslingar som saknar empati för djur och har bristande djuretik.

I filmen visas hur man skjuter vargarna i magen som ger en långsam och plågsam död, hur man förgiftar mat som vilket rovdjur som helst kan få i sig och hur man preparerar mat med vassa kvistar som kan ge en utdragen död för vargen. – Detta visar hur ”samvetslösa individer tar sig rätten, genom grov kriminalitet, att försöka utrota vargen på ett upprörande sätt.”, säger Bengt-Anders Johansson.

– Den illegala vapenhanteringen som visas är ytterligare en företeelse som förstärker bilden av den grova kriminalitet man ägnar sig åt, säger Bengt-Anders Johansson.  

– Det finns nu ytterligare skäl att den pågående beredningen i regeringskansliet av att kriminalisera förberedelser till jaktbrott genomförs, avslutar Bengt-Anders Johansson.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser