Vargkaos på Kolmårdens djurpark

Nyligen rymde två djurparksvargar från Kolmården. Nu har en vild varg tagit sig in på djurparksområdet.

Säkerheten på Kolmårdens djurpark visar tydliga brister. Nyligen rymde två ungvargar från parken, den ena sköts strax därefter någon kilometer från djurparken. Den andra vargen är fortfarande på ”fri fot” och befinner sig någonstans i skogarna runt Norrköping.De båda vargarna grävde sig ut ur hägnet. Nu har en vild varg tagit sig in i djurparken, flera anställda såg den vilda vargen strosa runt inom djurparksområdet i veckan.– Vi har ju ett hägn runt hela parken, men det är inte först och främst byggt för att hindra vilda vargar att ta sig in, säger Mats Höggren, djurchef på Kolmården, till Expressen.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser