Vargjaktsbeslut i Dalarna dröjer

Falun (JJ) Länsstyrelsen i Dalarnas län håller på sitt beslut om licensjakt. Ett offentliggörande av eventuell tilldelning i länet kommer tidigast om ett par dagar.

Enligt Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen måste Landshövdingen Maria Norrfalk först se och godkänna beslutet och hon har inte tid just nu.

– Jag kan inte säga när vi kommer offentliggöra beslutet, men det blir tidigast på fredag, säger Fredrik Dalreum.

Viltförvaltningsdelegationen i länet la i slutet av november upp riktlinjerna för licensjakt på varg 2015. De skriver bland annat:

• Licensjakten kan ha ett jaktuttag som motsvarar den årliga populationsökningen, baserat på den senaste kvalitetssäkrade inventeringen.  

• Licensjakten ska i första hand utföras inom de vargrevir som orsakat skada eller befinner sig inom ett område där det är hög sannolikhet att de kommer att orsaka skada.  

• Jakten ska i första hand utformas för att skjuta alla djur inom ett revir. I möjligaste mån ska unga djur fällas före föräldradjur. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser