Vargjaktens laglighet prövas först i april

Norge (JJ) Oslo tingsrätt kommer inte att pröva lagligheten i den norska vargjakten förrän i april då jakten är avslutad.

Tidningen Nationen berättar att 22 av de 42 vargarna i licensjakten nu är skjutna.

WWF hävar att jakten bryter mot lagar och internationella uppgörelser och stämde i höstas den norska staten.

Oslo tingsrätt stoppade jakten. Det löste miljödepartementete genom att skriva ett nytt jaktbeslut som rätten inte hade några synpunkter på. Jakten kunde startas.

Nu är beskedet att jaktens laglighet inte kommer förrän i april i Oslo tingsrätt.

Det har visat sig att en del norska revir innehåller fler vargar än myndigheterna uppskattat. Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag vill att ytterligare fyra vargar får fällas inom vargzonen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼