Vargjakten stoppas i Dalarna

Dalarna(JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas stoppas av Naturvårdsverket. Orsaken är att flera naturskyddsföreningar överklagat det beslut som länsstyrelsen tagit om vargjakt.

Enligt belsutet skulle åtta vargar få fällas.
– Det vi har gjort är att titta på vad de skrivit i överklagandena och så har vi tittat på sannolikheten för att vi kommer att upphäva besluten om jakt, och då har vi bedömt att det är en tämligen hög grad av sannolikhet, säger Gunilla Skotnicka, sektionschef på Naturvårdserket, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Den 12 februari tar Naturvårdsverket ett definitivt besked. Enligt Skotnicka gör man bedömningen att beslutet om vargjakt i Dalarna inte uppfyller alla kriterier som krävs.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser