Vargjakten stoppas även i Västmanland

Uppsala (JJ) Förvaltningsrätten beslutade på tisdagen att licensjakten efter varg även i Västmanland skjuts upp tills vidare.

Dagen efter att det blev stopp för vargjakten runt om landet togs det samma beslut även i Västmanland. Förvaltningsrätten i Uppsala har beslutat om så kallad inhibition av Naturvårdverkets tidigare ja till licensjakt med start nu på lördag. Innan rättsmaskineriet sagt ja eller nej till vargjakten får den inte sätta igång.

Det betyder att bara dagar före vinterns licensjakt på varg stoppas nu jakten tills vidare i fem av fem län. Utöver Västmanland gäller det Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro.

I Västmanland planerades licensjakt på sex vargar i Färnareviret, uppger SVT Västmanland

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser