Vargjakten över i Dalarna

Dalarna (JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas län är slut för den här gången trots att en varg återstår på tilldelningen och det finns jakttid kvar.

Jakttiden på varg pågår fram till den 15 februari men Länsstyrelsen i Dalarnas län har ändå beslutat sig för att avlysa jakten flera veckor tidigare. Detta trots att en varg återstår på tilldelningen.

Orsaken är att det inte verkar finnas någon varg kvar som tillhör  Lövsjöreviret Länsstyrelsen avsåg att ta bort.

I vargjaktsbeslutet fanns också förbehållet att avsluta jakten tidigare:

”Totalt får högst åtta (8) vargar fällas. Visar det sig att det finns färre individer så gäller det faktiska antalet.”

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser