Vargjakten igång i Dalarna

Dalarna(JJ) I dag har vargjakten startat i Dalarna. Totalt är är det sju vargar som får fällas.

Länsstyrelsen fattades beslut om vargjakten den 16 januari. Vargjakten sker i Sångenreviret, i Leksands kommun, och i Saxdalen, i Ludvika kommun.

Deltagare vid vargjakten måste ha en jaktledare som är registrerad hos Länsstyrelsen Dalarna och hos Naturvårdsverket innan de får jaga. Jakten får pågå som längst till den 15 februari 2015.

Uppdaterad information om hur många vargar som är kvar att fällas i varje delområde lämnar länsstyrelsen på telefonsvarare 010-22 50 470.
Jägare som skjuter mot eller fäller en varg ska rapportera detta till Länsstyrelsen Dalarna inom en timme på telefon 010-22 50 469.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser