Vargjakten i Sjundareviret förlängs på nytt

Gnesta (JJ) I dag beslutade Länsstyrelsen i Stockholms län att förlänga skyddsjakten på en varg i Sjundareviret.

Skyddsjakten får pågå fram till och med den 31 augusti och genomförs för att minska risken för angrepp på tamboskap i området

Under skyddsjakten som påbörjades den 3 maj har hittills ingen varg fällts i området. Länsstyrelsen bedömer att de skäl för skyddsjakt som redovisas i det tidigare beslutet kvarstår.

Länsstyrelsen bedömer också att förutsättningarna för skyddsjakt enligt 23 a-b §§ jaktförordningen är uppfyllda.  Vad gäller förutsättningen ”om det inte finns någon annan lämplig lösning” kan konstateras att permanenta förebyggande åtgärder ännu inte kunnat garanteras i tillräcklig utsträckning. Skyddsjakten förlängs därför till 31 augusti 2016. I övrigt ska beslutet gälla oförändrat vad avser villkor i fråga om omfattning, jaktområde, jaktmedel med mera, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser