Vargjakten i Örebro län pålyst

ÖREBRO LÄN(JJ). Nu är vargjakten i Örebro län pålyst igen. Länsstyrelsens besiktningsman har kunnat konstatera att den tidigare påskjutna vargen i Hasselforsreviret är oskadad och därför fortsätter nu jakten. Det återstår en varg på tilldelningen i länet.

Det var omkring klockan 13.00 i dag som ett jaktlag, mellan Degerfors och Laxå, rapporterade om att en varg hade påskjutits. Då tog länsstyrelsen beslutet att avlysa licensjakten för att undersöka om vargen var skadad eller inte.  

Nu har besiktningsmannen följt vargspåren i tre kilometer, på den sträckan har det inte hittats några blodspår eller varghår.

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Annonser