Vargjakten i Kindlareviret fortsätter trots protester

Örebro (JJ) Rovdjursföreningen har skickat en skrivelse till länsstyrelsen om att avlysa jakten i Kindlareviret eftersom de aktuella vargarna inte synts till. Länsstyrelsen står dock fast vid sitt beslut.

– Vi har diskuterat den här skrivelsen kort. Men vi har fattat ett jaktbeslut tidigare och vi kommer stå vi det. Just nu ser vi ingen anledning att stoppa vargjakten. Bara om det skulle dyka upp en genetisk viktig varg kommer vi bryta jakten. Exempelvis om det skulle komma in en invandrarvarg från Ryssland eller Finland, eller en avkomma från Tivedenreviret, säger Magnus Eklund, chef för avdelningen för Miljö på länsstyrelsen till SVT Nyheter Örebro.

Det var tidigare i veckan som Rovdjursföreningen skickade en skrivelse till Länsstyrelsen. De uppmanade myndigheten att avlysa vargjakten eftersom de två vargar i reviret som är målet för jakten inte hittats. Jakten kan därför inte motiveras enligt Rovdjursföreningen.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser