Vargjakt – tidigast nästa vecka

Värmland (JJ) Licensjakten på varg ligger fortfarande på is i Värmland, Örebro och Västmanlands län. Tidigast i nästa vecka kan besked från Förvaltningsrätterna komma.

Eftersom licensjakten på varg överklagades med begäran om inhibition och inhibitionsbeslutet dessutom legat fast i tre län ser det mörkt ut just nu för jägarna i Värmland, Örebro län och Västmanlands län.

Förvaltningsrätterna som prövar besluten ska agera skyndsamt men vill inte kommentera alls när beslut kan komma. På deras hemsidor aviseras att de kommer informera när deras prövning offentliggörs.

Enligt tidningen ATL har länsstyrelserna fram till och med tisdag i nästa vecka på sig att komma in med yttranden. Något som de redan gjort.

Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Svenska Jägarförbundet tror att jakten kan bli framgångsrik trots att tiden börjar rinna i väg. Förutsättningen är dock att det finns spårsnö om klartecken för jakt ges.

– Under bra förhållanden tror jag inte att det är några problem att skjuta av tilldelningen på två veckor men det förutsätter ju att vi får spårsnö, säger han till ATL.

Om Förvaltningsrätterna beslutar att licensjakten kan påbörjas kan deras beslut i sin tur överklagas och då finns en påtaglig risk att jakten återigen sätts på spel.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser