Vargjakt polisanmäld

Luleå (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har polisanmält en misstänkt vargjakt i trakterna av Gällivare under november månad förra året.

Det var länsstyrelsens fältpersonal som upptäckte att en varg blivit förföljd med skoter . Av spåren att döma klarade vargen sig. Länsstyrelsen polisanmäler alla händelser som tyder på att rovdjur blivit förföljda.
Länsstyrelsen i Norrbotten väntar fortfarande på besked från Naturvårdsverket om tillstånd till skyddsjakt på den varg som under en längre tid rivit renar i Pessinkiområdet.  
DNA analys har visat att vargen är en invandrare österifrån och därför bedöms som värdefull i Sverige.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser