Vargjakt orsakar rekord i JO-anmälningar

NORDANSTIG(JJ). Justitieombudsmannen, JO, har fått in 3 328 anmälningar från utlandet gällande två länsstyrelsers beslut att tillåta skyddsjakt på varg i Värmland och Gävleborg. Det är rekord i antal JO-anmälningar.

Av alla dessa anmälningar är det en bråkdel som kommer från Sverige.
Det är alltså besluten om skyddsjakt på varg, som länsstyelserna i Gävleborg och Värmland tagit, som orsakat alla anmälningar.

Anledningen till att det kunnat bli så många anmälningar ska vara att de utländska medborgarna har fyllt i en brevmall som vidarebefodrats vid Facebook. 
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser