Vargjägare mordhotas på Facebook!

Rapparen Follow Him To the End Of the Desert från Borlänge har dragit igång en aktion för att störa vargjakten som startar på lördag. Nu ligger ett direkt riktat mordhot mot jägare på hans Facebooksida. En grupp maskerade personer poserar framför en död jägare.

– Jägarna ska inte leka gud, säker rapparen i en intervju i Dalarnas Tidningar. Vi kan antagligen inte rädda några vargar i år, men det är viktigt att gå ut och göra något fysiskt, att visa vad vi tycker på riktigt, fortsätter han.

Att det ligger allvar bakom hoten går inte att ta miste på. I hans bildalbum på Facebook återfinns bland annat en bild på en grupp maskerade personer som poserar framför en död jägare som ligger blodig i snön.

En jägare från Dalarna, som vill vara anonym på grund av hotelserna, hoppas nu att polisen agerar och stoppar rapparen från att göra allvar av sina hotelser.

– Vargvännerna förlorar stort på att man inte föra fram sina åsikter på ett demokratiskt sätt, menar han.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser