Vargforskare: Danska vargar är en fjärdedel hund

Vargforskare skriver i en rapport att de danska vargarna är upp emot en fjärdedel hund. Den danska miljöstyrelsen menar dock att det inte är tillräckligt för att räkna dem som hybrider.

Foto: TV-Midtvest

Det är danska TV-midtvest som tagit upp rapporten där danska vargforskare kommit fram till att de danska vargarna är upp emot en fjärdedel hund.

Den danska Miljöstyrelsen menar dock att inblandningen av hund i vargstammen går väldigt långt tillbaka och att en fjärdedel hund räknas som renrasig varg i Europa, rapporterar TV-midtvest.

Föreningen Ulvefritt menar dock att detta är ett bevis på att den danska vargpopulationen är hybrider.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser