Vargen utsatt för djurplågeri

Ringvattnet (JJ) Naturvårdsverket, Grimsö viltforskningsstation och de ansvariga för åtgärderna mot vargen i Ringvattnet har polisanmälts av Björn Törnvall, Säffle.

Törnvall säger i sin anmälan att myndigheterna under mer än en månads tid till stora kostnader för samhället hetsat, förföljt och stressat vargen. För att lyckas med detta han man använt bil, snöskoter och helikopter.
För att ytterligare framkalla fruktan och stress har ansvariga använt knallskott för att driva bort vargen.
Törnvall vill med sin anmälan att åklagare ska besluta om förundersökning för att utröna om vargen utsatts för djurplågeri samt om de långvariga och planerade åtgärderna att med samhällets resurser hetsa ett vilt djur, ryms inom ramen för en ansvarsfull rovdjursförvaltning från Naturvårdsverket, länsstyrelsen och Grimsö viltforskningsstation.
Anmälaren anser att de ansvariga gått långt över gränsen för vad som kan vara tillåtet och därmed orsakat djuret onödigt lidande och plåga.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser