Vargen tillbaka i Ringvattnet

Ringvattnet (JJ) Under två månader har en ung varghanne uppehållit sig kring byn Ringvattnet i Jämtland. Vargen har rivit flera renar och dödat en hund inne i byn. Trots flera försök att skrämma bort vargen återvänder den regelbundet till byn.

Vid senaste försöket lyckades man skrämma vargen fyra mil från Ringvattnet. Ett par dagar senare sågs den åter stryka i utkanterna av byn.
Byborna och samerna har länge krävt att vargen ska skjutas. Naturvårdsverket gav vargen en frist på fjorton dagar, om den inte hade lämnat byn skulle den skjutas.
Nu misstänker Naturvårdsverket att någon drivit vargen tillbaka till byn. Naturvårdsverket har begärt en rapport från länsstyrelsen i Jämtland för att få hela historien kartlagd innan man fattar något beslut.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser