Vargen i Nordmaling skjuten!

Umeå (JJ) Idag sköts den så kallade Nordmalingsvargen med hjälp av en helikopter. – Nu betraktar vi jakten som avslutad, säger Björn Jonsson på länsstyrelsen i Västerbotten.

Länsstyrelsen har genomfört fyra jaktförsök på vargen i Nordmaling sedan tidigare. Men idag lyckades jakten. Vargen sköts vid 13-tiden på torsdagen. Vargen var en tik.

En person med insyn i jakten berättar för SVT att vargen låg och tryckte i riset. Några av jägarna gick dit och tryckte ut vargen så att den kom på ett öppet hygge. Då sköts den av skytten som fanns i helikoptern.

Tidigare konstaterades att det fanns två vargar i Nordmaling. Men under de senaste veckorna har man bara hittat spår från en varg. Därmed ser Länsstyrelsen jakten som avslutad.

– Den andra vargen har nog rört sig vidare. Om den kommer tillbaka vet vi inte. Men vi betraktar jakten som avslutad nu.

Det här var den tredje vargen som skjutits i Västerbotten på kort tid. Länsstyrelsen vill inte dela med sig av bilder på den döda vargen.

– Vargjakt skapar sådana enorma känslor. Vi kan inte dela med oss av bilder på en död varg, men vi dokumenterar allt, säger länsstyrelsens peresonal till SVT Nyheter Västerbotten.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser