Vargen har lämnat Helsingborg

HELSINBORG(JJ). Vargdramat i Helsingborg tycks vara över - vargen ska ha förflyttat sig till ett skogsområde norr om staden. Det var i dag på morgonen som vargen sågs i centrala Helsingborg.

Både polis och länsstyrelsen följde vargens förehavanden. 
– Vi hade vargen inom bedövningsavstånd, men eftersom den var på väg ut ur staden bedömde vi att den inte behövde sövas för att skydda mot trafikfara, säger Nils Carlsson i en kommentar på länsstyrelsens hemsida.  

Efter att vargen tog sig ut i skogsområdet så ska den ha lagt sig för att vila. 
Länsstyrelsen kommer nu att försöka bestämma kön och ålder på vargen genom att studera bilder som tagits av vargen. 
Det här skriver länsstyrelsen i Skåne län på hemsidan.

Vargen ska ha uppträtt mycket oskyggt.
– Han gick förbi mig, ställde sig precis intill och luktade på mitt byxben och nafsade lite på det, säger Magnus Ekdahl till Sveriges Radio P4 Malmöhus. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser