Vargen har lämnat Helsingborg

HELSINBORG(JJ). Vargdramat i Helsingborg tycks vara över - vargen ska ha förflyttat sig till ett skogsområde norr om staden. Det var i dag på morgonen som vargen sågs i centrala Helsingborg.

Både polis och länsstyrelsen följde vargens förehavanden. 
– Vi hade vargen inom bedövningsavstånd, men eftersom den var på väg ut ur staden bedömde vi att den inte behövde sövas för att skydda mot trafikfara, säger Nils Carlsson i en kommentar på länsstyrelsens hemsida.  

Efter att vargen tog sig ut i skogsområdet så ska den ha lagt sig för att vila. 
Länsstyrelsen kommer nu att försöka bestämma kön och ålder på vargen genom att studera bilder som tagits av vargen. 
Det här skriver länsstyrelsen i Skåne län på hemsidan.

Vargen ska ha uppträtt mycket oskyggt.
– Han gick förbi mig, ställde sig precis intill och luktade på mitt byxben och nafsade lite på det, säger Magnus Ekdahl till Sveriges Radio P4 Malmöhus. 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser