Vargdödat får hittat i Småland

Korsanäs (JJ) En ny varg kan ha etablerat sig i södra Småland. Ett vargdödat får har upptäckts i Korsanäs öster om Lessebo, rapporterar Smålandsposten.

Det är länsstyrelsens besiktningsman Jan-Eric Johannisson som menar att det är möjligt att en varg kan ha etablerat sig i Småland. Han var ute och kontrollerade fårkadavret.

– Man ser att det är en varg som har gjort det på bettet och på sättet det har dödat på, säger han till Smålandsposten.

För bara en dryg vecka sedan rapporterades om en varg som kördes på av en bil i Kosta. Vargen återfanns aldrig och Jan-Eric Johannisson tror det kan röra sig om samma varg.

Länsstyrelsens personal ringer nu runt och varnar fårägare längs med den rutt man spårade varg i vintras i området.

– Sen får vi se om det blir ett akutstängsel som man tillfälligt kan sätta upp och som kan skydda fåren under några dygn i alla fall. Men det är inget bestämt, säger Jan-Eric Johannisson till Smålandsposten.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser