Vargdödat får hittat i Småland

Korsanäs (JJ) En ny varg kan ha etablerat sig i södra Småland. Ett vargdödat får har upptäckts i Korsanäs öster om Lessebo, rapporterar Smålandsposten.

Det är länsstyrelsens besiktningsman Jan-Eric Johannisson som menar att det är möjligt att en varg kan ha etablerat sig i Småland. Han var ute och kontrollerade fårkadavret.

– Man ser att det är en varg som har gjort det på bettet och på sättet det har dödat på, säger han till Smålandsposten.

För bara en dryg vecka sedan rapporterades om en varg som kördes på av en bil i Kosta. Vargen återfanns aldrig och Jan-Eric Johannisson tror det kan röra sig om samma varg.

Länsstyrelsens personal ringer nu runt och varnar fårägare längs med den rutt man spårade varg i vintras i området.

– Sen får vi se om det blir ett akutstängsel som man tillfälligt kan sätta upp och som kan skydda fåren under några dygn i alla fall. Men det är inget bestämt, säger Jan-Eric Johannisson till Smålandsposten.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser