Vargdebatt på Facebook

NORRTÄLJE(JJ). Vargdebatten drivs nu även på Facebook. Totalt har Facebook-gruppen "Våga Vägra Varg i Sverige" cirka 2 000 medlemmar. Det finns många grupper som är för och emot vargen på Facebook. Och debatten är ofta hård.

Det var Gunilla Grönvall som grundade gruppen. Och det är Gunilla, hennes man Peter Grönvall, samt jaktarrendator Claes Bäck på Beateberg, som administerar gruppen på Facebook.  

Gunilla tycker att tryggheten är borta i skogarna i Roslagen.
– Mamma och pappa har en tax. Den här hösten har jag inte gått ut med den själv längre. Jag känner mig för osäker.Hon tror att risken för att möta varg är större i Rialareviret än i reviren i övriga landet. Rialareviret är inte tillräckligt stort. Det blir fler möten mellan varg och människa då, säger Gunilla Grönvall till Norrtelje Tidning.

Hon tycker att länsstyrelsen kunde skött informationen bättre kring vargen och hon själv försöker nu ge information via Facebook. 
Det är rapporterar Norrtelje Tidning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser