Vargdebatt livesänds ikväll

Rättvik (JJ) I kväll kommer företrädare från jägarorganisationer och bevarandeföreningar mötas i en direktsänd debatt i Rättvik. På lokaltidningen Dalarnas tidnings hemsida kan tittarna följa argumenten live.

Folkaktionen Ny Rovdjurspolitiks lokalordförande i Dalarna Nils Björklund tänker delta i kvällens direktsända debatt.

Flera personer som figurerat redan tidigare i debatten kommer återfinnas på Rättviks kulturhus i kväll; Hans Johansson Jägareförbundet, Kristina Hallin, Naturskyddsföreningen, Lars Erik Kalles, S Rättvik, Jarl Hammarkvist, jägare och naturvän, Anders Ahlgren, entreprenör, tidigare riksdagsledamot (c) Jonas Bergman, naturvårdsenheten Länsstyrelsen Dalarna, Ulf Berg, riksdagsledamot (M) och Martin Moraeus, LRF Dalarna.

Totalt  50 platser kommer finnas för de som vill komma till kulturhuset och följa debatten live. En av dem som tar tillfället i akt är Nils Björklund, lantbrukare, jägare och tillika ordförande för Dalaavdelningen på Folkationen Ny Rovdjurspolitik.

– Vi har ingen vildmark här i Sverige för vargen. Det är kulturmark överallt. Min grundinställning har alltid varit att vi tamdjursägare och jägare inte har någon möjlighet att kompromissa i den här frågan. Det går inte att förena varg med jakt, fäbobruk och renskötsel, säger han.

Vill ni se debatten som börjar klockan 18 ikväll surfar ni in på dt.se Där kan man också själv delta i debatten genom att ställa frågor direkt på sajten.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser