Vargbesök i Tomas hus?

Dals Långed(JJ) Tomas Uusitalos misstänker att det är en varg som varit inne i hans hus, samt dödat fler än 20 marsvin ute på tomten. Länsstyrelsen tror dock att det är osannolikt att en varg gått in i hans hus.

Tomas föder upp marsvin. Han vaknade natten till lördag då hans hundar härjade runt, i hans hus i Dals Långed.
– Hundarna härjade som fan. De bor i källaren på nätterna. När jag klädde på mig för att gå ned möttes jag av ett marsvin som skrek fruktansvärt. Det visade sig vara ett dödsskrik, säger Tomas till Metro/metro.se.

När han lyste med ficklampan såg han att dörren var något öppen och när han lyste ut mot trädgården såg han två ögon som stirrade. 
Ett dödat marsvin låg på golvet. Thomas tror att det var en varg. Dessutom hade fler än 20 marsvin dödats utomhus, de var i burar. 

På länsstyrelsen tror man inte att någon varg varit inne i källaren. De bedömer att det är mindre tassavtryck, som fanns hos Thomas, än vad vargen har.
Men länsstyrelsen ska undersöka de döda djuren och ska förhoppningsvis kunna konstatera vad som dödat djuren.
Det här rapporterar Metro/metro.se.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser