Vargbeslut väntas idag!

Karlstad (JJ) Kammarrätten i Göteborg har skjutit upp beslutet om licensjakt på varg. Beslutet väntades under onsdagen då tiden för att överklaga gick ut vid lunchtid. Nu väntas kammarrätten lämna ett besked om vargjakt eller inte i dag.

EU-domstolen konstaterase på tisdagen att Århuskonventionens regler om tillgång till rättslig prövning i miljöfrågor inte har direkt effekt inom EU-rätten.

Domslutet innebär att man inte har rätt att lägga sig i EU-länders regler för överklaganden, exempelvis vid licensjakt på varg. Förvaltningsrätten i Karlstad gjorde därmed fel när den stoppade årets vargjakt enligt Jägarförbundet.

– Att kammarrätten inte tog ett beslut direkt när EU-domslutet kom tycker jag är obegripligt, säger Gunnar Glöersen, nationell rovdjursansvarig vid Svenska Jägarförbundet, till Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser