Vargbeslut väcker känslor

Kalmar(JJ) Det är upprörda känslor efter viltförvaltningsdelegationens beslut om att det bör finnas omkring tio vargar i Kalmar län.

Det var dock inte enighet inom delegationen om denna nivå och beslutet har väckt känslor. 
– En vargetablering här vore inte bra. Jag går redan med en oro för fåren, jag vill inte att det ska hända dem något. Får smakar väl smaskens för vargen. Dessutom skulle det innebära höga kostnader och skapa mycket merjobb, säger fårbonden Gunnar Olsson till Barometern/OT/barometern.se. 

Riksdagsledamot Anders Åkesson(C)menar att en utredning först måste göras om de socioekonomiska konsekvenserna av en vargstam i länet, innan något beslut tas om antalet vargar som bör finnas i länet.
Både Jägareförbundet och LRF vill att vargstammen ska vara så liten som möjligt i länet. 
Det här rapporterar Barometern/OT/barometern.se.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser