Vargattack utanför Ulricehamn?

Mycket talar för att det var varg som dödade två kalvar i Spättered, strax utanför Timmele, norr om Ulricehamn, strax före midsommar.

Länsstyrelsens betiktningsman Tommy Berglund har besökt platsen och misstänker att varg ligger bakom. Han vill dock inte ge en 100 procentig säkerhet.
Den ena kalven var nästan helt uppäten och den andra svårt angripen av insekter varför det var svårt att se spår av bett.Kalvarna vägde cirka 50 kg styck och befann  sig i var sina hagar med kor på ett avstånd av cirka en kilometer.
Under midsommarhelgen gjordes även en säker observation av varg mellan Älvsered och Svenljunga.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser