Vargattack utanför Eneryda

Eneryda(JJ) Två kalvar har dödats av varg på en gård utanför Eneryda, som ligger sydost om Ljungby. Under onsdag kväll hittades en död kalv och under torsdagen attackerades ytterligare en kalv.

Peter Petersson är allt annat än glad efter att ha förlorat två kalvar. Och att det är vargen som dödat kalvarna har länsstyrelsen konstaterat.
– De var uppätna från juvret och framåt. Det känns jobbigt, men mest synd är det om kalvarna förstås. Vi är måna om våra djur, säger Peter Petersson till expressen.se/kvallsposten.

Han menar att det inte är realistiskt att hägna in hela området med rovdjursstängsel då det skulle bli mycket dyrt.
Besiktningsmannen Lasse Carlsson, som arbetar på länsstyrelsen, säger till expressen.se/kvallsposten att han aldrig varit med om att bytesdjur i den här storleken blivit attackerade och bitna, men ändå inte utsatts för bett i halsen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser