Vargattack på får i Blekinge

BLEKINGE(JJ). Varg har dödat fyra lamm och skadat tio, dessutom saknades ett djur, i Bräkne Boby. - Vargattacken var riktigt våldsamt med kraftiga bett, säger Lasse Le Karlsson, besiktningsman vid länsstyrelsen i Blekinge, till Kvällsposten.

Karlsson menar att det står helt klart att det handlar om en vargattck, denna bedömning gör han efter att ha undersökt de skador som djuren fått. 
Han säger till Kvällsposten att det är ett djur som är van vid att döda som utfört attacken.

Även i Tving, norr om Karlskrona, hittade en fårägare döda lamm. Där var det två döda djur som hittades. Men Karlsson menar att denna attack troligen utförts av räv, detta då skadorna är typiska för vad räv åstadkommer. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser