Vargattack i Östergötland

NORRKÖPING(JJ). En vargattack har inträffat på en gård vid Östermen. Ett får dödades och ett annat var så svårt skadat att det fick avlivas. Fårägaren upptäckte vad som hänt i går.

Länsstyrelsen har konstaterat att det handlar om ett varganrepp. 
Angreppet skedde innan skyddsjakten på vargen på Vikbolandet blåstes av vid midnatt. 

En av de fårägare som råkat illa ut tidigare har redan beslutat sig för att skicka in en ansökan om ny skyddsjakt.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser