Vargattack i Halland

Simlångsdalen (JJ) Sex får har blivit vargdödade i Simlångsdalen, ett par mil öster om Halmstad i Halland.

Länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att det är varg som dödat fåren någon gång mellan onsdag och torsdag i förra veckan.

Fårägaren upptäckte att fyra lam och två tackar dödats när han skulle titta till fåren. De var dödade med kraftiga bett i både hals, strupe och nacke. Vargen hade även ätit av bröstfettet mellan frambenen.

För ytterligare en vecka sedan inträffade en vargattack på får i Ålaryd, Vaggeryds kommun, i Småland. Avståndet är cirka 10 mil och den senaste vargattacken kan vara utförd av samma varg.

Vargen som utfört attacken i Simlångsdalen har inte observerats, men den kan ändå finnas kvar i området och djurägare bör vara försiktiga menar länsstyrelsen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser