Vargattack i Haghult – fyra får dödade

HAGHULT(JJ). Under natten till fredag dödades fyra får och ett skadades vid en vargattack i Haghult. Platsen ligger söder om Ljungby. Rune Håkansson, viltexpert på länsstyrelsen Kronoberg, säger till Sveriges Radio P4 Kronoberg att det troligen handlar om den varghona som varit i trakten kring Markaryd ett tag, den vargen är sändarmärkt.

Morgan Strand, som äger fåren, upptäckte vad som hänt i går morse. Nu hålls de övriga fåren inomhus ett tag. Det är också rådet från länsstyrelsens viltexpert, som menar att risken för ett förnyat angrepp är som störst tre till fyra dagar efter det första angreppet.

I dag på morgonen har vargen dock inte synts till i området. 
– Jag är ingen varghatare, men jag tycker att det är skrämmande att vargen finns så nära boningshusen, säger Morgan Strand till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser