Vargattack i Blekinge

Sandhamn (JJ) Länsstyrelsens besiktningsmän konstaterat angrepp av varg på får i hage i Sandhamn, Karlskrona kommun, norr om Torhamn. Attacken ägde rum i förra veckan.

Fyra tackor och sex lamm har angripits. Det är osäkert om alla dödats av varg.  Enligt besiktningsmännen på plats skedde angreppet i början på veckan. Hagen gränsar både till stenmur och vatten vilket gör det lättare för rovdjur att ta sig in.

Länsstyrelsen uppmanar tamdjursägare i området att öka tillsynen på sina djur och se över sina stängsel. De ber också allmänheten fortsätta rapportera om de ser varg eller något annat av de stora rovdjuren. Rapporter kan lämnas till skandobs.se eller via telefonsamtal till länsstyrelsens rovdjursspårare/besiktningsmän.

Detta meddelar länsstyrelsen i Blekinge län i ett pressmeddelande.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼