”Vargar ska vara på Skansen”

Fagersta (JJ) "Den stockholmare som vill se varg kan besöka Skansen", skriver Kajsa Dovstad i en ledare i Fagersta-Posten.

Fagersta-Postens ledarskribent, Kajsa Dovstad, tycker det räcker med vargar finns på Skansen. Foto: Istock

Dovstad tycker också att rättssamhället går för hårt fram med människor som misstänks för illegal vargjakt.

”De som tar saken i egna händer riskerar att straffas hårt. I april i år begärdes fyra män häktade för tjuvjakt på varg. Ett trettiotal poliser deltog i gripandena. Det är orimligt att människor kan frihetsberövas för att ha skjutit varg. Det är också önskvärt att Polisen prioriterar att sätta dit yrkeskriminella, i stället för att ta fast enskilda jägare”, skriver Kajsa Dovstad i Fagersta-Posten.

Läs hela ledaren här

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser