Vargar satte stopp för älgjakten

Mölnbo (JJ) För Tomas Söderman, Gnesta, har det inte blivit någon älgjakt på hemmaplan i år. Vargarna i området har sett till att det inte finns några djur kvar att jaga.

Tomas Söderman berättar att om god förekomst av mufflonfår på fälten runt gården Långbro mellan Gnesta och Mölnbo för ett år sedan. Nu finns det inte ett djur kvar.

Även stammarna av dov- eller kronhjort, eller älgar syns till i samma utsträckning som förut och både utfodringsplatserna och viltåkern står orörda.

Sedan vargparet etablerade sig i trakten för drygt ett år sedan har klövviltstammarna försvagats, och i år har Tomas Söderman valt att helt låta bli att jaga på markerna, skriver Katrineholms-Kuriren

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser