Vargar rev lamm

Örebro (JJ) En grupp vargar har rivit två får och nio lamm i Suttarboda utanför Örebro.

När länsstyrelsens besiktningsman anlände till platsen var fortfarande de rivna fåren varma. Det råder ingen tvekan om att det är varg som rivit fåren och lammen. Fårhagen ligger mitt i Kilsbergsreviret där det finns sju vargar. Runt fårhagen fanns spår efter två vargar. Vargarna har lyckats skrämma fåren så att de raserat stängslet. Därefter har vargarna gått in och rivit de får som blev kvar inne i hagen. Ägaren kommer att få ersättning för de dödade djuren.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser