Vargar jagade med skoter

Ringvattnet (JJ) Under fem dygn jagade länsstyrelsen naturbevakare Ringvattnetvargen från byn och cirka fyra mil sydväst. Vargen drevs rakt in i en renhjord där den lämnades. Nu har polisen i Östersund upptäckt att vargen jagats tillbaka till byn och och utreder misstankar om grovt jaktbrott.

Under jakten tillbaka har ytterligare en varg anslutit sig och det finns nu två vargar i trakterna kring Ringvattnet.
Polisen Andrew Sörensson och länsstyrelsens Naturbevakare Magnus Kristoffersson, bekräftar att vargarna jagats tillbaka med skoter.
Polisen har kunnat följa vargens väg tillbaka och anser det vara helt klarlagt att den förföljts av minst två skotrar. En polisanmälans ska göras och ärendet utredas. Andrew Sörensson anser att de som jagat vargen gjort sig skyldiga till ett allvarligt brott mot jaktlagstiftningen.
Huruvida polisen kunnat skilja på de spår som de tre naturbevakarna gjorde i skogarna under fem dygn och de misstänkta brottslingarnas spår är ovisst. Det är inte heller klarlagt hur länsstyrelsens fem dygn långa skoterjakt av vargen sanktionerats av polisen.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser